Elcykelguiden

Vad ska man tänka på när man köper elcykel?

Att köpa sin första elcykel blir lite som att köpa sin första bil. Det blir ditt nya transportmedel som kommer vara med dig i ur och skur, och det kommer de flesta dagar transportera dig med ett leende på läpparna. Så hur ska man då välja rätt elcykel? Vi brukar säga: Välj en elcykel med ett känt motormärke – Bosch, Panasonic, Yamaha eller Shimano – och se till att testa några olika elcyklar innan du bestämmer dig. Då kommer du att hitta den elcykel som passar just dig. Du får en motor och batteri av god kvalitet, och du får också ett motorsystem som du tycker är behagligt att cykla med. Dessutom vet du att du kommer sitta bekvämt på cykeln.

Din första elcykel kommer ge dig mycket glädje, och när du kastar dig ut i denna skojiga djungel av nya märken och modeller så finns det några uttryck som kan vara bra att känna till: räckvidd, batteriets livslängd, motorplacering, motorns olika nivåer och momentsensor. Här kommer lite förklaringar.

Vad är en elcykel?

En elcykel har en motor som enligt lag har en maximal nominell effekt på 250W, en hastighet på max 25km/h och det heter att det ska vara en hjälpmotor. Det betyder att du som cyklist också måste bidra med lite kraft, genom att trampa på pedalerna. Följer man de riktlinjerna räknas elcykeln som en vanlig cykel. Kort och gott en cykel som är lekande lätt att cykla på. Ren cykelglädje!

Räckvidden på batteriet

Batteriets storlek eller energi bestämmer hur långt du kommer på en laddning. Den brukar anges i Ah (Ampere-timmar) eller Wh (Watt-timmar). Man räknar om Ah till Wh genom att multiplicera med batterispänningen –

12Ah motsvaras av 432Wh (12Ah x 36V).

Den vanligast batteristorleken idag är just 400Wh (med 36V i spänning). Det kommer att ge en räckvidd på ca 6 mil i backiga Helsingborg och ca 15 mil i medvind på flacka landsbygden. Hur kuperat eller platt det är, kommer alltså att påverka mycket hur långt du kommer, också med- eller motvind spelar stor roll, vilken nivå på motorn du väljer, hur mycket du väger, hur lätt cykeln rullar och faktiskt hur bra du är på att växla. Om du väljer att trampa tungt på tunga växlar kommer du få ut kortare räckvidd än om du trampar på lättare växlar.

Med det sagt, så kommer de flesta som cyklar elcykel cykla kortare än batteriets räckvidd. Så istället för att krypa ihop för att undvika luftmotståndet och fundera för mycket på växlingen, sätt dig bekvämt, med rak rygg och vinden i håret, och njut!

Batteriets livslängd

Dagens batterier uppges hålla 800-1000 laddningar, och då menas fulla laddningar. Så om batteriet laddas två gånger när det är halvtomt räknas det tillsammans som en full laddning. Därför spelar det inte så stor roll om man laddar efter varje cykeltur eller låter det gå några gånger innan man laddar. Gör det som är praktiskt för dig. Det är svårt att räkna om det i tid, men för en normal cyklist handlar det om en batterilivslängd på 5-10år.

Däremot om man inte ska använda batteriet på ett tag, mår det bäst av att lagras med en laddning på mellan 20% – 80%, gärna vid en temperatur mellan 15-20°C. Om batteriet står tomt en längre tid är det stor risk att det djupurladdas och då kan det bli förstört. Så kom ihåg att alltid sätta batteriet på laddning genast, om du har cyklat det tomt.

Motorns placering

Motorn på en elcykel kan sitta i framhjulet, mitt på cykeln eller i bakhjulet. Bäst placering ger mittmotorn eftersom tyngdpunkten kommer lågt och mitt på cykeln. Mittmotorn kommer också att få nytta av cykelns vanliga växlar och kommer kunna köra på ett bra varvtal. Det är också mittmotor som de stora producenterna valt att satsa på., Mittmotorer håller därför en hög kvalitet och det är enkelt att få tag i reservdelar, som till exempel ett nytt batteri den dagen det gamla inte har samma räckvidd längre (läs mer om det i föregående avsnitt). En mittmotor ger också likadant underhåll av en elcykel som en vanlig cykel. Får man t ex en punktering lagar man den på samma sett som på en vanlig cykel. Sitter motorn i ett av hjulen måste man tänka på att koppla loss ledningarna innan man tar av hjulet, hjulet blir också tyngre vilket gör det svårare att få av och på hjulet. Rent konstruktionsmässigt ger mittmotorn också fördelen att batteri och motor kommer nära varandra, dvs ledningar mellan dem blir inte så långa.

Fördelarna med en framhjulsmotor är att den kan monteras på en vanlig cykelram utan några större justeringar. Det gör det till en enkel och billig lösning, men det blir på bekostnad av styrningen. Den extra kraften på framhjulet kommer att skapa en gyroeffekt som gör det lite trögare att svänga.

Bakhjulsmotorn har den stora fördelen att den kan ge mycket kraft på platt mark, men du kommer aldrig få samma respons som en mittmotor ger och i kraftiga uppförsbackar får du slita mer. Bakhjulsmotorn ger också ett tyngre bakhjul som då slår i hårdare i trottoarkanter och ojämnheter i gatan. Det ger större slitage på hjulen, bland annat måste ekrar bytas oftare.

Motorns olika nivåer

Det går alltid att välja om man vill at motorn ska hjälpa till mycket, lite eller ingenting alls. På displayen finns det upp- och ned-knappar för mer eller mindre hjälp, och där kan man också läsa vilken nivå som er i gång just för tillfället. På de flesta motorsystem kan man på samma display också välja om man vill ha gå-hjälp, det betyder att motorn kan köra väldigt långsamt om man behöver rulla cykeln när man går, till exempel ut ur garaget.

Momentsensor

För att få bästa respons när du elcyklar, är det bäst om motorn styrs av en
momentsensor. Det finns då en sensor som känner av hur hårt du trycker på
pedalerna. När du trampar hårt skickar sensorn en signal om mer kraft till motorn och
när du trampar löst blir signalen att motorn inte behöver bidra så mycket. En
momentsensor kommer att ge en elcykling som mest påminner om vanlig cykling.


 

Mycket att tänka på? Ut och testa, och njut!

Vill du veta mera? Kom då och besök oss.

Välkommen!